Transitòria


Instal.lació multimèdia 
vídeo  ︎︎︎

2020
Galeria d'Art Contemporani TIGOMIGO- Terrassa
http://tigomigo.com/exposicions/transient?lang=ca           

Transitori  [Transitori - temporal- transcendent / del ll. transiens, participi pres. de transīre 'passar enllà']

Transient parla de camins personals, de les orografies de la memòria i de la poètica del record. És un paisatge poliforme pensat per generar ressonàncies que portin més enllà de la mirada i facilitant una percepció més holística del conjunt.
Ser present en el camí és mirar com passa la terra per sota els peus, mentre el paisatge em dona posició i consciència de ser transitori. Veure'l, és observar els substrats ocults de memòries perdudes i trobar el vincle amb la pròpia història. Caminar ens situa en la vertical i ens fa presents, però és en el propi camí on transferim el nostre pas i deixem registre de ser.

Transitori   [Transitorio – temporal- trascendente / del ll. transiens, participio tomat. de transīre 'traspasar']

Transient habla de caminos personales, de las orografías de la memoria y de la poética del recuerdo. És un paisatge poliforme pensat per generar ressonàncies que lleven més allá de la mirada i faciliten una percepció més holística del conjunt.
Estar present en el camí és mirar com passa el sòl pel baix dels pastissos, mentre el paisatge em dóna posició i consciència de ser transitori. Verlo, és observar els substrats ocults de memòries perdudes i trobar el vincle amb la pròpia història. Caminar ens situa en la vertical i ens fa presents, però és en el propi camí on transferim el nostre pas i deixem el registre de ser.

Transitori [Transitori - temporal- transcendent / de ll. transiens, participi pres. to transīre 'transferir']

Transient parla de camins personals, de les orografies de la memòria i de la poètica de la memòria. Es tracta d'un paisatge polimòrfic pensat per generar ressonàncies que portin més enllà de la mirada i facilitin una percepció més holística del conjunt.
Estar present al camí és veure passar el terra sota els meus peus, mentre el paisatge em dona posició i consciència de ser transitori. Veure-la és observar els substrats ocults dels records perduts i trobar el vincle amb la pròpia història. Caminar ens situa en la vertical i ens fa presents, però és en el mateix camí on traslladem el nostre pas i deixem constància de l'ésser.

© Gabriel Verderi, 2019. Tots els drets reservats